Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kapitola 14 – Spojenci?

13. 2. 2016

Když se všichni strážci sešli v hlavním stanu a s očekáváním hleděli na velkou dračici, byla Lauron náhle v rozpacích. Byla zvyklá jen číst, přemýšlet bloumat, spát, jíst a pouštět hrůzu, ale vést skupinu ozbrojenců na záchranou misi? To bylo trochu mimo její kompetence. Neměla však na vybranou, musí přeci zachránit Miu.

Pokusila se tedy utříbit si myšlenky a promluvila k vyčkávajícím strážcům: „Podle posledních slov našeho duha, Galleho, víme, že cíl naší výpravy jest splněn…“ pohlédla na Taseho a Mekeny, kteří jí pokývání hlavou potvrdili její slova, „Ovšem situace se vyvinula poněkud nečekaně, Knihovna byla napadena a její vyslankyně Mia unesena. Proto tedy já Lauron Mialem Drakeová de Libre, Členka Rady Knihovny, pověřuji výpravu novým úkolem a to vrátit úder a hlavně zachránit paní Mialem Lauron Drakeovou de Libre.“ Dračici došla slova. Chce najít svoji malou Miu…, ale jak?

Zkušený starý strážce, však věděl, co si v takové situaci počíst a snad z výčitek, že ho zaslepil žal a sám se nechopil situace dříve, okamžitě podpořil dračici v její zoufalé snaze chopit se vedení: „Máte naprostou pravdu, má paní. Musíme osvobodit paní Mialem, jinak by smrt našeho druha byla zbytečná. Jak jste již ráčila naznačit, první ředě je třeba odhalit totožnost únosců. Ze svých zkušeností se domnívá, že se jedná o tytéž, kteří nás napadli, má paní.“

„Souhlasím s Hallem, paní Lauron. To že útočníci šli nejdříve do vašeho stanu a bez zjevné snahy vás nějak …eh neutralizovat, tak lze předpokládat, že jim šlo především o únos mé paní. Ta zde ale nebyla, to je však neodradilo, aby ji stejně vyhledali… A přesto, že vy sama jste ráčila výrazně snížit jejich počet, zbylo jich stále dost na to, aby udolali jednoho, byť našeho nejlepšího, strážce,“ rozvinula počáteční teorii Makeny.

Lauron byla strážcům velice vděčná, že to konečně převzali do svých rukou, přeci jenom tohle byla situace, kterou by měli řešit strážci, nelíbilo se jí však, do jakých podrobností se debata dostává.

„Stále tu zůstává otázka: Kdo byli oni útočníci-únosci?“ rozhlédla se po shromáždění očekávajíc nápady.

„Paní Lauron,“ osmělil se opatrně služebně nejmladší Beno, „Tak mě napadlo, útočníci měli dva meče zkřížené na zádech, takto jsou, podle toho, co jsem slyšel, ozbrojení bojovníci Posvátného řádu…“ To bylo odvážné obvinění. Ve stanu to zašumělo.

Promiňte, ale myslím, že to nebili bojovníci Posvátného řádu, kdo paní unesli a zabili Galleho. Byli přeci u nich pro by je prostě nezadrželi tam a…“ prohlásila nejistě drobná stříbrovlasá strážkyně Sadona.

„Třeba jim utekli…“ nahodil jiný strážce, kterému se Benova teorie zmlovala. To ale Taso okamžitě zamítl: „Ne Galle říkal, že jednání bylo v pohodě.“

„Třeba nás, tím jen chtěli zmást…“ nahodil Beno nejistě, moc dobře si byl vědom, toho jak závažné obvinění vznesl. „Proč by potom útočili na tábor a prozradili se?  Útočníci šli po Mie už tady, jenže tu nebyla a oni to nevěděli.“

„Mysleli si, že už se vrátila, kdyby se nezranila, byli přeci jenom už tady …“ začala se k té teorii teď přiklánět už i Makeny

„Nejsou hloupí,“ zasáhla do debaty Saron z Minearsu, „Sledovali by ji, kdyby ji chtěli unést. A udělali by to tak, že bychom o nich rozhodně nevěděli. Nazapomínejte že to jsou nejlepší bojovníci široko daleko.“

„A to že paní Mia opustila tábor kromě nás a bojovníků nikdo nevěděl…“ podotkl Hall.

„Takže někdo chce, abychom si mysleli, že mi Miu unesl Posvátný řád a obvinili jej z toho…“ zhodnotila nakonec situaci Lauron.

„Souhlasím s vámi.“ ozvalo se rázně a ze stínu vystoupila dívka v kožené zbroji s dvěma zkříženými meči na zádech a čtyřmi copánky volně visícími copánky v hnědých vlasech jinak spletených do dvou drdůlků.

Strážce se spěšně chopili zbraní. „To je zbytečné,“ okomentovala jejich snahu bojovnice s arogantním úšklebkem.

†††††

Jak byla nyní moc vzdálena důstojným obrazům knihovnic v čistých rouších sedících za stolem nebo stojících mezi policemi knih. Byla špinavá, šaty potrhané vlasy rozcuchané a její potlučené svaly by jí ladný pohyb rozhodně neumožňovaly. Vlastně se vůbec hýbat nemohla, svázaná zápěstí měla ztuhlé a bolavé. Klapala se zimou a nedokázala se nijak zahřát. Nyní jen stěží přemáhala pláč, když tu náhle konečně uslyšela, že se k ní blíží kroky. Přicházela k ní skupinka ozbrojenců a dříve než se rozhodla, má-li být za to ráda, či byli tu…

†††††

„Kdo jste?“ zeptala se Lauron s neskrývaným zájmem, i když tušila odpověď. Neznámá bojovnice, co se tak z nenadání objevila na poradě, se ušklíbla a pohodila hlavou, dávajíc tak najevo svoji nadřazenost. „Kigeron, Učednice mistra Posvátného rádu a již brzy budu skládat Mistrovské zkoušky,“ prohlásila tónem, který nikomu z přítomných nedovolil pochybovat o její důležitosti.

Jediné, co jí chybí k dokonalosti, je pokora, pomyslela si s povzdechem Lauron. Ale pokud jí pomůže najít její milovanou Miu, spolkne, a dokonce snad i ráda, svoji dračí pýchu.

„Pokud vím, odmítli jste naši pomoc, proč tu teda jsi? Rozmyslel se snad Posvátný řád?“ přílišná arogance nezvané návštěvnice vyburcovala dokonce i Makeny k ostřejšímu tónu.

Kigeron si odfrkla: „Nepotřebujeme pomoc Knihovny, ale Knihovna potřebuje pomoc od NÁS.“

„Proč byste nám měli chtít pomáhat?“ Hallův zájem byl čistě profesionální, ale bojovnice znejistěla. „No vyskytly se jisté okolnosti, které nemůžeme ignorovat.“

Lauron z ničeho nic prudce natáhla krk k východu se stanu. Všichni ztichli a pohlédli na dračici. „Obávám se, že tu máme další hosty,“ zavrněla dračí dáma a hrnula se ze stanu ven, spěšně následována poplašenými strážci.

Opravdu měla pravdu, za nedlouho do tábořiště vjel král Zeleného království se svou družinou, ve které nechyběl ani Benův oblíbený špeh.

„Má paní,“ začal král sesedaje z koně, „omlouvám se za svůj náhlí příjezd, ale mí zvědové mi donesli hrůznou zprávu. Náš nepřítel Království Slunce unesl vaši paní Milalem.“

Hloučkem strážců to zašumělo. Kigeron významně pohlédla na Bena, jeho obvinění jejího Řádu se jí přeci jenom dotklo. Beno však očima probodával někoho úplně jiného. „A jste si jist vaše Veličenstvo, že se vaši zvědové nemýlili?“ Muž v barvách lesa sebou při strážcových slovech pobouřeně cukl. „Vím, co jsem viděl! Byla to paní Milelem zavřeli ji do dřevěného vozu a vezli jí přímo do vojenského tábora!“

„Proč jsi teda nepomohl, ty hrdino!“ vyjel na něj Beno.

„To stačí!“ lesem se rozleh burácivý hlas rozzuřeného draka. Lauron zasáhla poněkud razantněji, než měla v plánu ale i ji pobouřila představa Mii v bedně. Účel to ale splnilo v táboře bylo ticho.

„Knihovna nemá zasahovat do lidských válek, ale Království Slunce nám nedává na vybranou,“ dračice se otočila ke králi, „Nejdeme do boje s cílem zničit vašeho nepřítele, ale osvobodit paní Miu. Pokud však zjistím, že jsi mě oklamal… “

Král sklonil hlavu na znamení úcty k moudré dračici, „Máte mé slovo krále, má moudrá paní. Ani já nechci válku a bohužel můj soused mi nedal na vybranou. Nyní chci jen, stejně jako vy, osvobodit paní Milalem, tohle si nezaslouží.“ Lauron se usmála, tenhle král má dobré srdce, to ona pozná.

„Kigeron, naznačila jsi, že Posvátný řád má zájem na Miině bezpečí, mohu tedy počítat i s tvými lidmi.“

„Můžete se na nás spolehnout, paní Lauron.“

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Blood inducement - If you be know more

(Ahoamlibia, 11. 10. 2018 12:33)

Compression est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/pays-cialis-vente-libre/

Reading the new blood weight guidelines

(Ahoamlibia, 27. 9. 2018 3:39)

Torsion bras de quelqu'un est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre manque de sensibilite bat, il pompe le sang a tous egards vos arteres a la vacances de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/quest-ce-que-le-tadalafil/

.

(tinka, 16. 2. 2016 13:47)

Tak to jsem zvědavá, jak se to dál vyvine.
Lauron a Mia mají stejná jména, jen vzájemně prohozené pořadí? :)
U popisu Kigeron bych to možná rozdělila do víc vět, "dívka v kožené zbroji s dvěma zkříženými meči na zádech a čtyřmi copánky volně visícími copánky v hnědých vlasech jinak spletených do dvou drdůlků" je přeci jenom dlouhý přívlastek a není úplně snadné se v něm zorientovat. Chápu to dobře, že měla dva drdůlky a čtyři copánky, přičemž ty copánky nebyly součástí těch drdůlků, ale visely volně? Nebo něco takového http://f.tqn.com/y/diyfashion/1/L/b/5/0/-/Leia-Cloud-City-Braids.jpg, akorát dvakrát vedle sebe? :)
Ten popis Mii má super atmosféru. Teda, jí očividně moc super není, ale napsané je to pěkně napínavě :)